duminică, 18 ianuarie 2009

Pesti – Mollienisia velifera

Acesti pesti sunt originari din peninsula Yukatan din Mexic. Ei traiesc in ape salmastre, de aceea acvariul trebuie sa aiba intodeauna 15-20% apa de mare sau o solutie facuta din 3% sare de bucatarie, calculata la fiecare litru de apa din acvariu.



Pe corpul acestor pesti, in special la masculi, se gasesc multe pete roscate, grupate in dungi subtiri. Corpul lor este fusiform de culoare verde maslinie si masoara in jur de 11-12cm. el poate trai pana la 7-8 ani.

O caracteristica a acestor pesti este inotatoarea dorsala foarte mare, de 1,5-2,5cm Pesti – Mollienisia veliferainaltime si de 3-4cm lungime la baza. Aceasta inotatoare arata ca o vela, de aici vine si numele latinesc de “vellifera”. Inotatoarea femelei este mai mica decat a masculului.



Acvariul in care traiesc acesti pesti trebuie sa fie bine iluminat si sa aiba intodeauna apa curata la o temperatura de 25-26°C si o densitate de 9-10°DG. Plantele recomandate pentru acvariul acestor pesti sunt: Valisneria, Cryptocoryne, Sagittaria si Cabomba.

Hrana obisnuita pentru acesti pesti o constituie hrana vie alcatuita din larve de Chironomide si dafnii, dar pentru ca nu este asa pretentios i se poate administra si hrana uscata.

Pesti – Mollienisia veliferaTemperatura in acvariul de reproducere trebuie sa fie de minim 24°C. Perioada de gestatie dureaza intre 30 si 50 de zile, iar uneori poate ajunge si la 70 de zile. O femela naste intre 30-80 de pui la interval de 2-3 luni. Puii nascuti, sunt relativi mari si se hranesc la inceput cu Cyclopi si dafnii mici, dupa care se trece treptat la tubi tocati marunt. Ajunge la maturitatea sexuala dupa 1-1,5ani.

Convietuiesc foarte bine cu: Betta splendens, Trichogaster leeri, Xiphophorus helleri, Melanotaenia macculochi.

Niciun comentariu:

  © oferte turism The Professional Template by Agentii de turism 2008

Back to TOP