luni, 19 ianuarie 2009

Pesti acvariu – Puntius oligolepis

Aceasta specie de pesti este originara din India si arhipelagul malaezian unde se gaseste in lacuri, rauri mici si chiar in bazine din gradini si parcuri publice.

Pesti – Puntius oligolepisSe recunoaste foarte usor dupa solzii lui relativ mari, cu marginile negre care lucesc in culorile curcubeului. Culoarea de baza este verzuie - maro, avand inotatoarele de nuanta rosu - inchis. Are un caracter pasnic, traind fie solitar, fie in grupuri mai mari.

La ambele sexe se observa 5-6 pete negre pe mijlocul corpului, de-a lungul liniei laterale. Dupa maturizare petele dispar la masculi, in schimb coloritul lor devine foarte intens.

Acesti pesti prefera un acvariu cu o duritate medie a apei si o temperatura de 20-24°C.Pesti – Puntius oligolepis Este un peste omnivor, hranindu-se cu crustacee si larve de chironomide.

Se reproduce in bazine cu laturile de 20-30 cm lungime, in care apa are o inaltime de 24-25 cm fiind bine aerisita si filtrata. Temperatura apei trebuie sa fie constanta de 26°C.

Femela depune intre 300 si 400 de icre de culoare galbuie, eclozarea avand loc dupa 3 zile. In primele zile alevinii se hranesc cu infuzori, galbenus de ou, trecand apoi la hrana vie sau uscata mai grosiera (dafnii adulte).

Pesti – Puntius oligolepisCresterea acestor specii de pesti ofera satisfactii atat incepatorilor cat si acvaristilor experimentati.

Puntius oligolepis se asociaza foarte bine cu cu urmatoarele specii de pesti: Puntius tetrazona, Betta splendens, Hemmigramus caudovittatus, Calisa lalia, Trichogaster leeri, Hyphessobrycon flammeus

Niciun comentariu:

  © oferte turism The Professional Template by Agentii de turism 2008

Back to TOP