sâmbătă, 17 ianuarie 2009

Pesti acvariu – Tanichthys albonubes

Tara de origine a acestor pesti este China de sud-est, unde traieste in lacurile situate la poalele muntilor.

Pesti – Tanichthys albonubesAcesti pesti se bucura de o mare popularitate in Europa. Acvarofilii l-au denumit pestele colibri, datorita taliei sale mici. Ei au lungimea corpului de 3-4 cm, cu un colorit extrem de frumos si atragator. Pe corp se poate vedea o dunga laterala rosie, cu inotatoarele galben spre varf si rosii la baza.

Temperatura optima din acvariu pentru acesti pesti trebuie sa fie de 17-21°C. Reuseste sa se adapteze si iarna in bazine cu conditia ca totusi temperatura apei sa nu scada sub 15-16°C

Se hraneste atat cu hrana uscata cat si cu hrana vie - Tubifex.Pesti – Tanichthys albonubes

Acesti pesti prefera acvariile cu o capacitate de 20-30 litri, care au fundul acoperit cu pietris fiert si spalat in prealabil. Pentru ca nu este o specie de pesti foarte pretentioasa, acesti pesti pot fi crescuti impreuna cu alte 4-5 exemplare.



Pesti – Tanichthys albonubesAcvariul de reproducere pentru acesti pesti trebuie sa aiba o apa foarte bine aerisita timp de 4 zile. Pe fundul acvariului se vor sadi tufe de Fontinalis. Dupa aceasta operatiune se vor introduce pesti in proportie de 2 masculi la o femela. Reproducerea se va face treptat timp de 5 zile, iar pentru ca acesti pesti nu-si mananca urmasii ii mai puteti tine in acvariul de reproducere inca 4-5 zile pentru a fi siguri ca si-au terminat etapele de depunere a icrelor.

O femela poate depune intre 90 - 120 icre. Eclozarea icrelor dureaza 24-35 de ore, iarPesti – Tanichthys albonubes timp de 3-4 zile larvele vor sta lipite de geam sau de plante. Dupa aceasta perioada, puii de pesti se vor hrani cu galbenus de ou uscat si pisat si lapte praf. Dupa 8-9 zile li se pot administra Tubifex tocat marunt. Ajung la maturitatea sexuala la varsta de 8-9 luni.

Convietuieste foarte bine cu: Betta spendens, Rasbora heteromorpha, Puntius oligolepis, Hyphessobrycon flammeus, Macropodus opercularis.

Niciun comentariu:

  © oferte turism The Professional Template by Agentii de turism 2008

Back to TOP