miercuri, 7 ianuarie 2009

Recunoasterea sexelor la pestii de acvariu

Asa cum am promis am revenit cu o continuare a perezentarii si recunoasterea sexelor diferitelor specii de pesti.
Hemigrammus occllifer – este usor de deosebit, corpul masculului are dimensiuni mai mari decat cel al femelei iar inotatoarea dorsala a acestuia este prevazuta cu o pata alba.
Corynopoma rusei – la mascul, operculul are o continuare in forma de bagheta pana la inotatoarea anala, celelalte inotatoare dorsale si caudale avand o forma alungita.
Hemigrammus hyanuary – culoarea masculului este identica cu cea a femelei cu deosebirea ca la mascul inotatoarea adipoasa se modifica intr-un negru catifelat.
Hyphessobrycon bifasciatus – diferenta se realizeaza pe baza inotatoarelor care sunt de o culoare rosiatica.
Megalomphodus megalopteurs – inotatoarea dorsala a femelei este mai mica decat cea a masculului.
Moen khausia oligolepis – masculul are mrginea inotatoarei anale sub forma rotunjita, pe cand la femela aceasta se prezinta sub forma dreapta.
Nannostomus aripirangensis – perechea are aceeasi culoare cu deosebirea ca la mascul dunga neagra ce traverseaza corpul nu cuprinde si inotatoarea caudala iar la femela aceasta ajunge pana la baza inotatoarei.
Gymnocorymbus ternetzi – culoarea alba a inotatoarei caudale a masculului este singura caracteristica ce il deosebeste de femela.
Nannostomus marginatus – coloritul viu al masculului il scoate in relief fata de femela ale carei inotatoare dorsale si anale sunt colorate intr-un rosu-deschis.
Poecilobrycon auratus – diferenta este vizibila datorita formei corpului, astfel inotatoarea anala a masculului are marginea convexa, iar cea a femelei este dreapta.
Tetrodon cutculia – dimensiunile corpului femelei sunt mai mari decat ale masculului iar in ceea ce priveste coloritul, acesta este mai sters la femela.
Characidium fasciatun – culoarea predominanta a inotatoarei masculului este galbena, acestea fiind mai lungi decat ale femelei.
Crenuchus spilurus – dimensiunile mai mari ale inotatoarelor dorsale si anale la mascul sunt singurele caracteristici ce-l deosebesc de perechea sa.
Speram ca toate aceste informatii va vor fi de folos si veti putea dupa un timp sa recunoasteti care din pestisorii vostrii sunt femele si care sunt masculi, fara prea mare greutate.

Niciun comentariu:

  © oferte turism The Professional Template by Agentii de turism 2008

Back to TOP