vineri, 9 ianuarie 2009

Pesti - Puntius Tetrazona

Este o specie de pesti originara din Sumatera, care traieste in lacuri bogate in plante acvatice tropicale, alimentate din belsug cu ploi calde.Este unul dintre cei mai frumosi pesti ornamentali tropicali, avand corpul turtit lateral, prevazut cu inotatoare rosii - sangerii. Coloritul acestor pesti poate varia de la roz - auriu pana la galben - auriu, cu dungi transversale negre - verziu. Masculul se poate diferentia de femela prin dimensiunea corpului (mai mica) si printr-un colorit mai viu.



Sunt pesti mereu agitati, care pot fi surprinsi in diferite stari, uneori inotand in bataia razelor de lumina, alteori ascunzandu-se in desisul plantelor, luand pozitia cu capul in jos. Aceasta stare este temporara, majoritatea timpului acesti pesti inoata rapid in grupuri mici.



PestiAcesti pesti traiesc la o temperatura de minim 20-24°C preferand o duritate mica a apei. Se recomanda amplasarea in acvariu a unui substrat nisipos sadit cu plante care sa-i asigure un fond intunecos.



Sursele de hrana pentru acesti pesti constau indeosebi in larve de chironomide, purici de balta, tubi, hrana efectuandu-se de doua ori pe zi. Aceasta specie de pesti se inmultesc usor la temperaturi de 23-26°C intr-o apa cu un grad de duritate moale. Acesti pesti ating maturitatea sexuala la varsta de 7-8 luni.



Pentru reproducerea acestor pesti se foloseste un bazin spatios cu o capacitate de 17-19 Pestilitri, bine aerisit, asigurandu-i-se o luminozitate ridicata. Perechea reproducatoare se va aseza in acvariu seara, reproducerea provocandu-se in timpul diminetii timp de mai multe ore. Dupa depunerea si fecundarea icrelor perechea de pesti se scoate din bazin, pentru ca icrele sa nu fie consumate.



Perioada de dezvoltare embrionara la acesti pesti dureaza 20-28 ore la o temperatura de Pesti25°C. Dupa zece zile, puietii se vor hrani cu ciclopi marunti, tubi tocati, etc. Dungile transversale specifice acestor pesti le vor aparea dupa trei saptamani. Aceasta specie de pesti poate atinge varsta de 4-5 ani, timp in care se reproduce de 3-4 ori.



Aceasta specie de pesti se poate asocia intr-un acvariu cu Rasbora heteromorpha, Colisa lalia, Hemigrammus pulcher, Mollinesia sphenops, Puntius conconius, Xiphophorus helleri, Ambassis lala, Badis badis.

Niciun comentariu:

  © oferte turism The Professional Template by Agentii de turism 2008

Back to TOP