luni, 12 ianuarie 2009

Pesti acvariu – Cichlasoma severum

Acesti pesti traiesc in raurile din partea nordica a Americii de Sud dar si in fluviul Amazon. Au fost adusi in Europa in perioada anilor 1909-1912 de catre flotele comerciale europene ale Frantei, Spaniei si Portugaliei. In apele din care provine, vegetatia subacvatica abundenta determina evolutia acestei specii care atinge lungimea de 18-20 cm. In captivitate insa ajunge la 10-12 cm.Pesti – Cichlasoma severum

Pentru a supravietui in acvariu la acesti pesti trebuie sa i se asigure anumite conditii care constau indeosebi in mentinerea unei temperaturi care variaza intre 23-27°C cu o duritate de 6-14°DG. Pentru a inlesni miscarea ondulatorie a pestilor este indicat ca acvariul sa cuprinda un volum de apa suficient (130-160 litri).

Pe fundul acvariului ca substrat putem folosi nisipul de rau, fiert si bine spalat, in care se va sadi plante ca Fontinalis, Ceratopteris, etc.

Pesti – Cichlasoma severumBazinul de reproducere va avea capacitatea de minim 40-50 litri cu un fund alcatuit din nisip si pietre plate, pe care femela isi va depune icrele. Perioada de reproducere la acesti pesti dureaza o saptamana timp in care femela curata suprafata pietrelor din acvariu de alge sau impuritati.

In timpul reproducerii, perechea isi schimba coloritul in functie de starea de excitatie,Pesti – Cichlasoma severum preferand o temperatura a apei de 28°C. Reproducatorii pot obtine intre 80-150 de descendenti, acestia fiind hraniti de 2-3 ori pe zi cu hrana vie.

Cichlasoma severum se poate asocia cu urmatoarele specii de pesti: Betta splendens, Hemigrammus caudocittatus, Puntius tetrazona.

Niciun comentariu:

  © oferte turism The Professional Template by Agentii de turism 2008

Back to TOP